Υλικά:
- 500 γραμμάρια κιμάς (μοσχάρι)
- 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε νερό
- 1 αυγό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο ( ή μαϊντανό )
- 150 με 200 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε τόσο πιο αρωματικά θα γίνουν, γιατί δίνουμε χρόνο στα υλικά να δέσουν.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τοποθετούμε ένα κύβο τυριού μέσα.
Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα σε ελαιόλαδο και τα γυρίζουμε προσεκτικά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Είναι είναι ένα νόστιμο μεζεδάκι για κάθε μέρα αλλά και για έναν μπουφέ αφού είναι πολύ νόστιμα ακόμα και κρύα.
Από εμένα καλή σας επιτυχία !!!
Σία Χαλικιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου