Διαλέγουμε ώριμα 2 κιλά βερίκοκα ,κατά προτίμηση καΐσια, Διαμαντοπούλου, τα πλένουμε και τα ανοίγουμε για να βγάλουμε τα κουκούτσια.
Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε ένα σκεύος , ρίχνουμε 1 κιλό ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα , που έχει λιώσει η ζάχαρη και έχει γίνει σιρόπι , τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
Δυο τρία λεπτά πριν τη σβήσουμε ρίχνουμε 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Τη βάζουμε σε βαζάκι που έχουμε βράσει και αφού τα γεμίσουμε τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να παγώσουν!
Από εμένα, τι άλλο;
Σία Χαλικια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου