Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Καραμελωμένο αρνί στη γάστρα

Tο αρνί  στο φούρνο είναι ένα κλασικό φαγητό. Μπορούμε όμως να κάνουμε τόσες παραλλαγές που κάθε φορά να έχουμε μια διαφορετική γεύση.  Η σημερινή συνταγή είναι πολύ γευστική, εντυπωσιάζει τους καλεσμένους ή την οικογένειά μας και μπορεί να μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε ένα γιορτινό τραπέζι.
Υλικά:
2 κιλά αρνί κομμένο σε κομμάτια
5-6 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι σε κόκκους
Δενδρολίβανο
2 κύβους ζωμό λαχανικών
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά σούπας μέλι
½ ποτήρι ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας. Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το λάδι με τους κύβους και με αυτό το μίγμα αλείφουμε καλά όλα τα κομμάτια του κρέατος. Στη συνέχεια ρίχνουμε το χοντρό αλάτι , τους κόκκους πιπεριού και το δεντρολίβανο. Τις σκελίδες του σκόρδου τις αφήνουμε ολόκληρες και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια. Τοποθετούμε το φαγητό μας στη γάστρα και ψήνουμε με σκεπασμένο σκεύος για 2 ώρες στους 170 βαθμούς, φροντίζοντας να κάνουμε ένα γύρισμα στο ενδιάμεσο. Μετά το δίωρο ανοίγουμε το καπάκι και με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια του κρέατος με το μέλι και τη μουστάρδα. Αφήνουμε το φαγητό για μισή ώρα ακόμα χωρίς σκέπασμα ώσπου να πάρει ένα όμορφο χρώμα και να καραμελώσει. 
Σερβίρουμε το φαγητό μας με ότι μας αρέσει: πατάτες, σαλάτες , ρύζι…
Άλλωστε ποιος θα δώσει σημασία στα συνοδευτικά;
Από εμένα καλή σας επιτυχία!!
Σία Χαλικιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου