Ένα πολύ εύκολο, γρήγορό, μυρωδάτο και πεντανόστιμο γλυκό, που μπορούμε να έχουμε ως ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή ακόμα
συνοδευτικό για το κέικ μας , το παγωτό μας ή το γιαούρτι μας!
Υλικά
5 λεμόνια με χοντρή φλούδα,1/2
κιλό ζάχαρη,1,5
κούπα νερό,1 βανίλια,χυμό
από μισό λεμόνι
Διαδικασία
- Ξεφλουδίζουμε τα λεμόνια
- Αφαιρούμε το κίτρινο μέρος του φλοιού.
- Κόβουμε το άσπρο μέρος της φλούδας σε λεπτές λωρίδες (όπως
κάνουμε στο κυδώνι)
- Βράζουμε τις φλούδες λεμονιού δύο φορές από πέντε λεπτά
την κάθε φορά για να ξεπικρίσει τις αφήνουμε να στραγγίσουν
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά να γίνει
σιρόπι
- Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε τις φλούδες του λεμονιού
και βράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει.
- Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά βράσιμο σε μέτρια
θερμοκρασία.
- Λίγο πριν το τέλος της ολοκλήρωσης του γλυκού
προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
Από εμένα Φυσικά, καλή
επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου