Διαλέγουμε ώριμες και γερές φράουλες.
Τις πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το κοτσανάκι.
Τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε μια λεκάνη με νερό ώστε να δούμε αν κάποια είναι κάπου χτυπημένη. Αν είναι, σε εκείνο το σημείο θα γίνει άσπρη.
Κόβουμε το κάθε φρούτο στη μέση.
Τις πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε το κοτσανάκι.
Τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε μια λεκάνη με νερό ώστε να δούμε αν κάποια είναι κάπου χτυπημένη. Αν είναι, σε εκείνο το σημείο θα γίνει άσπρη.
Κόβουμε το κάθε φρούτο στη μέση.
Μετράμε με ένα ποτήρι την ποσότητα που έχουμε και ρίχνουμε τη μισή ζάχαρη.
Δηλαδή για κάθε δύο ποτήρια φρούτο, θα χρειαστούμε 1 ποτήρι ζάχαρη.
Τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που με ξύλινη κουτάλα..
Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, μπορούμε να λιώσουμε μέρος της μαρμελάδας με μια τρυπητή κουτάλα.
Δυο τρία λεπτά πριν τη σβήσουμε ρίχνουμε 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που με ξύλινη κουτάλα..
Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, μπορούμε να λιώσουμε μέρος της μαρμελάδας με μια τρυπητή κουτάλα.
Δυο τρία λεπτά πριν τη σβήσουμε ρίχνουμε 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Τη βάζουμε σε βαζάκι που έχουμε βράσει και αφού τα γεμίσουμε τα
αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να παγώσουν!
Από εμένα,
Καλή σας επιτυχία!!!
Σία Χαλικιά
Τέλεια η μαρμελάδα φράουλα και έχω να σας προτείνω να προσθέσετε και 1-2 κουταλιές της σούπας(ανάλογα την ποσότητα που φτιάχνετε) γλυκόζη.¨Δένει¨καλύτερα τη μαρμελάδα και επίσης τη συντηρεί και για περισσότερο καιρό.Καλή επιτυχία!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι Ελένη μου που σου άρεσε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα δοκιμασω και την πρότασή σου!!! ευχαριστω πολυ!!