Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Συναυλία των σπουδαστών του τμήματος φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας


Την Κυριακή 7 Απριλίου στο κατάμεστο  Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο  έγινε η συναυλία των σπουδαστών  του τμήματος φωνητικής του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας . Με την καθοδήγηση της δασκάλας φωνητικής του ωδείου, κυρίας Βασιλικής Κεφάλα, οι μαθητές παρουσίασαν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών όπως Κραουνάκη, Ξαρχάκου, Σαββόπουλου , Λοίζου, Μαραβέγια, Σπανού, Μικρούτσικου,Θεοφάνους, Μιλτέζου, Χατζηνάσιου, Κηπουργού, Κουγιουμτζή, παραδοσιακά, Blake, Haward, Rodgers, Webber και Imany.

Τα παιδιά συνόδευσε στο πιάνο η δασκάλα τους, ενώ στα υπόλοιπα όργανα της ορχήστρας  συνόδευσαν ο Γιάννης Καββαδίας και Μάκης Λούτζης
(κιθάρα), ο Νίκος Μυλωνάς (ηλεκτρική Κιθάρα), ο Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος (Μπουζούκι), ο Νίκος Χαραλαμπάκης (Κρούστα), ο Γιάννης Βελόπουλος (λύρα) και το Δημήτρης Τράπαλης (κιθάρα–νταούλι).
Οι επιλογές των κομματιών έγιναν από τους μαθητές και σκοπός τους ήταν να αναδείξουν τις ικανότητές τους αλλά και η διασκέδαση του κόσμου που παραβρέθηκε.
Ο Αριστοτέλης Κολοβός, η Ζωή Παπαβραμίδου, η Φανή Μαρτζάκλη, η Ιωαάννα Παπαδοπούλου, η Αναστασία Βελοπούλου, η Αθανασία Φουντά, η Γιάννα Γερασιμίδου-Κατσά, ο Γιώργος Τσάκωνας, η Ρόζα Μπασιάκου, η Εύη Αναστοπούλου και ο Νίκος Τσαγρής ήταν οι μαθητές που μας ξάφνιασαν με τις επιδόσεις τους και απέσπασαν το πιο θερμό μας χειροκρότημα, αφού όπως τόνισε και η κυρία Βασιλική Κεφάλα την έκαναν πολύ περήφανη με την πρόοδό τους, μιας και είναι όλοι ερασιτέχνες και πρωτύτερα (εξαιρουμένων δυο περιπτώσεων) δεν είχαν καμία σχέση με τη μουσική. Καλωσορίζοντάς μας δε στην εκδήλωση, μας ενημέρωσε πως πρέπει να γνωρίζουμε πως είμαστε εκεί για να ακούσουμε μαθητές και όχι έτοιμους τραγουδιστές.


Προσωπικά το βρήκα πολύ γλυκό, μιας και λειτούργησε προστατευτικά προς τα παιδιά, που απ΄ ότι φάνηκε και από τον τρόπο που την κοιτούσαν , έχει καταφέρει να κερδίσει το σεβασμό και την αγάπη τους.
          Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις αυτές δεν επιβραβεύουμε μόνο την προσπάθεια των μαθητών, αλλά επενδύουμε στην εκπαίδευση, την καλλιέργεια και την κοινωνικοποίηση όλων. Πρωτίστως των παιδιών μας…



Σία Χαλικιά








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου