Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Φωτοκόμικ με ποδήλατο!


Την Κυριακή το πρωί τα παιδιά έγιναν τα ίδια οι ήρωες των δικών τους ιστοριών. Ιστορίες, φωτογραφίες, ζωγραφιές, παιχνίδι και παιδικές φωνές γέμισαν  το Ποδήλατο music café. 
Ο Νίκος Σαφαρής ανέλαβε να βοηθήσει τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι από τη μεριά τους συμμετείχαν με ενθουσιασμό, δημιουργούσαν , γελούσαν και συμμετείχαν με κέφι.




Τώρα για το τι είναι φωτοκόμικ, μας εξήγησε ο κύριος Σαφαρής και μας έδειξε πώς να φτιάξουμε μια φωτοαφήγηση με μια σειρά από φωτογραφίες που συνδυάζονται με γραπτό κείμενο.




 Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος (όπως μας είπε) να παρουσιάσεις και να σχολιάσεις κάποιο θέμα ή να αφηγηθείς μια ιστορία χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερα τεχνικά μέσα. Μια απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή , η φαντασία και το κέφι των παιδιών είναι αρκετα! 


Πραγματικά εντυπωσιάστηκα από τον τρόπο που συνεργάστηκαν και από το αποτέλεσμα που κατάφεραν, το οποίο και φωτογράφισα για να το μοιραστώ μαζί σας.


Διαφορετικές και δημιουργικές πρωτοβουλίες θα είμαστε πάντα εδώ για να τις στηρίζουμε! Ειδικά ότι έχει να κάνει με τα παιδιά μας!



Σία Χαλικιά


2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για τις ιστορίες σας, παιδιά!
    Να θυμάστε να δίνετε σημασία και στο πώς θα κολλήσετε τις φωτογραφίες ώστε το βλέμμα του αναγνώστη να οδηγείται από τη μια φωτογραφία στην άλλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή