Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Γκόλφω forever



Την Παρασκευή 12 Απριλίου  στο κατάμεστο  Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο παρακολουθήσαμε την  παράσταση «Γκόλφω forever» του Ντίνου Σπυρόπουλου σε σκηνοθεσία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη. Η Θεατρική Ομάδα που αποτελούνταν από τους Πάνο Σταθακόπουλο, Χρήστο Γιάνναρη, Ιωάννα Παυλίδου, Απόλλων Μπόλλα, Γιάννη Μπουραζάνα και Βασίλη Γιαννέλο μας παρουσίασε μια κωμωδία, γεμάτη γέλιο και του αυτοσαρκασμό .
Η παράσταση δεν αποτελείται από ένα σύνολο ξεχωριστών ιστοριών όπως έχουμε συνηθίσει στην επιθεώρηση, αλλά αποτελεί μια παρωδία του  γνωστού δραματικού ειδυλλίου του Τάσου και της Γκόλφως (που γράφτηκε τον προηγούμενο αιώνα από τον Περεσιάδη), προσαρμοσμένη στο σήμερα και στα προβλήματα της Ελλάδας του 2013.
Tο έργο ήταν γεμάτο από επίκαιρες ατάκες, κωμικές καταστάσεις, χορό, τραγούδι, φουστανέλα, τσαρούχια και γέλιο.
Την Γκόλφω την υποδύεται εξαιρετικά ο συντοπίτης μας Πάνος Σταθακόπουλος που με το ταλέντο του, τη εκφραστικότητά του και το κέφι του κατάφερε να την κάνει να φαίνεται αξιαγάπητη χωρίς κινδυνεύσει στιγμή να γίνει καρικατούρα.
 Την αντίζηλό της Σταυρούλα και τη  μάνα της την Αστέρω ενσάρκωσε  ο Γιάννης Κοτσαρίνης ενώ τονΤάσο, που σχολίαζε συνεχώς τα λόγια του, ο Χρήστος Γιάνναρης.
Ιδιαίτερη χαρά έδωσε στο κοινό, η επικοινωνία των ηθοποιών μαζί τους, η συμμετοχή του στις ατάκες και οι απαντήσεις τους , με πιο ξεκαρδιστική στιγμή όταν σηκώθηκε ένα μικρό παιδί για να δείξει στο θηλυπρεπή Κίτσο (Απόλλων Μπόλλας) πως κάθονται οι άντρες.
Ο Βασίλης Γιαννέλος υποδυόμενος τρείς διαφορετικούς χαρακτήρες ξεχώρισε κάνοντας το Ζήση, που κινούνταν υπερβολικά αργά, αλλά μιλούσε πολύ γρήγορα.
Ο Γιάννης Μπουραζάνας κράτησε κι αυτός δύο ρόλους  κάνοντας τον πατέρα του Τάσου αλλά και έναν πονηρό καλόγηρο.
Εύστοχα και καυστικά ήταν και τα σχόλια των ηθοποιών τόσο για τις καταστάσεις του έργου όσο και για τους ίδιους και το έργο. Ο Π. Σταθακόπουλος χτυπώντας νοητά ένα ρούχο να πλυθεί είπε: Δεν έχω κόπανο γιατί είμαι φτωχιά, αλλά μ αρέσει η κίνηση….και ξεσήκωσε τους πάντες!!!
 Ο Χρήστος Γιάνναρης κάνοντας «πλάκα» με την ομοιοκαταληξία που είχαν όλα τα λόγια σχολίαζε συνεχώς :έκανα και ομοιοκαταληξία το είδατε; , ζωγραφίζω σήμερα!!! ή άλλες φορές ζητούσε από το κοινό να τον βοηθήσει να βρει τη λέξη,  λέγοντας θα το δουλέψω
Ο Απόλλων Μπόλλας που ενώ με τα νάζια του σαν gay Κίτσος ξεσήκωσε τους πάντες , γύρισε και είπε φεύγοντας: Τι γελάς παιδί μου; Μια μάνα κλαίει τώρα…
Η Ιωάννα Παυλίδου που δεν συμμετείχε στην υπόθεση του έργου (πέραν της φίλης της Γκόλφως), αλλά αποτελούσε ένα είδος χορού , σχολίαζε, παρουσίαζε, αφηγούταν χόρευε και τραγουδούσε εκπληκτικά, κάποια στιγμή είπε: Για πόσο ακόμα θα κάνω μόνη μου το χορό; Ας είναι με την κρίση αυτή, ας πάρω τουλάχιστον ένα μισθό…
 Σκοπός της επιθεώρησης και της κωμωδίας είναι το γέλιο και η χαλάρωση ώστε να ξεφεύγουμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά ταυτόχρονα να καυτηριάσει τα προβλήματα της επικαιρότητας, κάτι που η Γκόλφω το κατάφερε εύκολα!!!

Σία Χαλικιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου