Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

Μαρμελάδα βερίκοκο


Διαλέγουμε ώριμα 2 κιλά βερίκοκα ,κατά προτίμηση καΐσια, Διαμαντοπούλου, τα πλένουμε  και τα ανοίγουμε για να βγάλουμε τα κουκούτσια.

Κόβουμε το κάθε φρούτο σε 4 κομμάτια.
Τοποθετούμε τα βερίκοκα σε ένα σκεύος , ρίχνουμε 1 κιλό ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.









Την επόμενη μέρα , που έχει λιώσει η ζάχαρη και έχει γίνει σιρόπι , τα βράζουμε για περίπου 15 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, μπορούμε να λιώσουμε μέρος της μαρμελάδας στο multi για να αποκτήσει την υφή που μας αρέσει και τα αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει προσέχοντας να μην μας κολλήσει.
Δυο τρία λεπτά πριν τη σβήσουμε ρίχνουμε 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού.










Τη βάζουμε σε βαζάκι που έχουμε βράσει και αφού τα γεμίσουμε τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να παγώσουν!



Από εμένα, τι άλλο;
Καλή σας επιτυχία!!!
Σία Χαλικια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου