Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

10 Συμβουλές για το καλοκαιρινό μας μακιγιάζ!



Παρακολουθώντας στα περιοδικά τις τάσεις του μακιγιάζ, μπερδευόμαστε βλέποντας άλλοτε έντονα χρώματα και άλλοτε άχρωμα και άτονα πρόσωπα. Είναι όλα για εμάς; Ταιριάζουν όλα στο πρόσωπό ή την ηλικία μας; Ποια από αυτά θα υιοθετήσουμε τελικά;
Σε όλα τα παραπάνω, αλλά και σε ακόμα περισσότερα μας απάντησε η make up artist  Γωγώ Δανίκα.

1.      Ξεκινώντας θα ήθελα να ρωτήσω , η έκφραση καλοκαιρινό μακιγιάζ ευσταθεί;
Κατά κάποιον τρόπο ναι... γιατί του ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουν πιο λεπτές υφές όπως διάφανες πούδρες, καθώς και το ότι έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερη χρωματική γκάμα σε σκιές και μολύβια!

2.      Το make up και η πούδρα συνήθως «βαραίνουν» το μακιγιάζ να τα αποφεύγουμε;
Αυτό είναι ένας μύθος, με τη σωστή επιλογή σε make up και πούδρα το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό. Μάλιστα υπάρχει και μία κατηγορία προσώπων που επιβάλλεται να χρησιμοποιήσει πούδρα, όπως για παράδειγμα τα λιπαρά πρόσωπα!

3.      Το μαύρισμα απαιτεί πιο ανοιχτά χρώματα και στο πρόσωπο;
Η γνώμη μου είναι ότι πιο ωραία δείχνουν τα ανοιχτά χρώματα στο μαυρισμένο πρόσωπο, αλλά αν «αγαπάμε» και κάποια σκούρα, θα μπορούσαμε να τα ανακατέψουμε και με ανοιχτόχρωμα και να έχουμε ένα εξίσου καλό αποτέλεσμα.

4.      Ποια απόχρωση ρουζ  μας κολακεύει περισσότερο τώρα;
Θα πρότεινα τα ροδακινί και τα καφέ που χρυσίζουν. Άλλη επιλογή θα ήταν η τερακότα και τα ρουζ που συνδυάζουν πολλές αποχρώσεις μαζί.

5.      Να προτιμάμε κραγιόν ή λιπ γκλος; Είναι θέμα μόδας; 
Εξαρτάται από το τι προτιμά η καθεμία μας .Όλα είναι ΣΤΗ μόδα όταν μας ταιριάζουν!

6.      Παρατηρώ ότι οι χρωματιστές μάσκαρα έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Να τις προτιμήσουμε;
Βέβαια! Αν ταιριάζουν στο στιλ μας... Είναι ένα από τα must αυτού του καλοκαιριού.

7.      Ποια χρώματα θα πρέπει να επιλέγουν οι ξανθιές στις σκιές και ποια οι μελαχρινές;
Για το καλοκαίρι τα χρώματα είναι κοινά. Εξαρτάται περισσότερο θα έλεγα από το χρώμα των ματιών και την ηλικία της κάθε γυναίκας.

8.      Θέλετε να πείτε ότι οι πιο νέες ηλικίες μπορούν να πειραματιστούν με περισσότερα χρώματα;

Σαφέστατα ναι! Ένα νέο και φρέσκο πρόσωπο έχει πάντα περισσότερες επιλογές. Ένα πρόσωπο που έχει λίγες ρυτίδες κάτω από τα μάτια, για παράδειγμα  καλό θα ήταν να αποφύγει τις πολύ γυαλιστερές σκιές γιατί μετά από λίγη ώρα το βλέμμα τους θα δείχνει κουρασμένο! 

9.      Τα smokey eyes είναι μια αγαπημένη τάση των γυναικών. Το μαύρο και το γκρι όμως δεν είναι κάτι που θα θέλαμε τώρα. Υπάρχει κάτι ανάλογο που θα τόνιζε όμορφα τα μάτια μας;
Το smokey είναι παντός καιρού θα έλεγα... απλά θα γίνει πιο απαλό και θα το προτιμούσα με εναλλακτικά χρώματα όπως το μωβ, το γαλάζιο, το πράσινο, το μπλε και το «μεταλλικό» καφέ.

10.  Πείτε μας δυο τρία tips για να έχουμε πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα.
Για ένα καλό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ παίζει πάντα βασικό ρόλο η βάση. Χρειαζόμαστε ένα καλά ενυδατωμένο πρόσωπο, μια λεπτή στρώση make up (αν χρειάζεται) και λίγη διάφανη πούδρα για να το σταθεροποιήσουμε. Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να συνδυάσουμε τα  ρούχα μας με το μακιγιάζ μας.  Μια ασφαλής πρόταση θα ήταν nude αποχρώσεις πολύ τερακότα και πολλές στρώσεις μάσκαρα μαύρη , καφέ ή ακόμα και χρωματιστή!


Από εμένα,
καλό καλοκαίρι και μην ξεχνάτε, ότι όλη η ομορφιά κρύβεται σε ένα χαρούμενο και γελαστό πρόσωπο!
Σία Χαλικιά


Υ.γ.
Η Γωγώ Δανίκα σπούδασε αισθητική το ‘96 και άνοιξε την πρώτη της επιχείρηση στο χώρο της αισθητικής το 1999 την οποία και διατήρησε μέχρι το 2002 . Έκτοτε συνεργάστηκε με την Estee Lauder σαν αισθητικός και την MAC ως make up artist καθώς ,με μεγάλες αλυσίδες στο χώρο της αισθητικής και αδυνατίσματος όπως New Day ,MEDI ΠΡΙΝΟΥ και Laser line σαν υπεύθυνη καταστήματος, και ως spa manager στο 5αστερο ξενοδοχείο Olympia Golden Beach Resort and SPA της περιοχής μας μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία 3 χρόνια διατηρεί και πάλι το δικό της χώρο μακιγιάζ -αισθητικής και καλλυντικών στην Αμαλιάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου