Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

"Φτου και βγαίνω!...στη Βιβλιοθήκη μου πηγαίνω!"


"Φτου και βγαίνω!...στη Βιβλιοθήκη μου πηγαίνω!"
Είναι η νέα υπηρεσία στις βιβλιοθήκες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 
 (στις Δημόσιες Κεντρικές Βιβλιοθήκες της Ναυπάκτου και του Πύργου καθώς και στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες του Αγρινίου, της Αμαλιάδας και της  Πάτρας) από 25 Μαϊου-15 Ιουνίου και από 14-30 Σεπτεμβρίου. 
            Σκοπός του προγράμματος είναι να βγουν μαθητές και δάσκαλοι από τα σχολεία να επισκεφθούν τις Βιβλιοθήκες και να μάθουν παίζοντας. 
Νέες, ευφάνταστες, δημιουργικές και επιμορφωτικές δράσεις παιχνιδιών έρχονται να μεταμορφώσουν ακόμα περισσότερο τις Βιβλιοθήκες μας σε ένα ασφαλές καταφύγιο γνώσης, χαράς και διασκέδασης. 
Εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία και ειδικό εκπαιδευτικό ηλεκτρονικό υλικό θα χρησιμοποιηθούν ώστε να προσφερθούν σε παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών, για ομαδικές δράσεις παιχνιδιών. 
       Με το πρόγραμμα αυτό γίνεται προσπάθεια ώστε τα παιδιά να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τον κόσμο, να συνεργαστούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να καλλιεργήσουν  τη δημιουργικότητα, τη λογική  και τη φαντασία τους, να αναπτύξουν όλες τους τις δεξιότητες και κυρίως να εξοικειωθούν με τις Βιβλιοθήκες μας και να αγαπήσουν τα βιβλία. 
    Εάν λοιπόν πιστεύετε και εσείς ότι το παιχνίδι δεν είναι απλά κάτι διασκεδαστικό αλλά ότι στην πραγματικότητα έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας άρτιας παιδαγωγικής διδασκαλίας που μπορεί να υποστηρίξει και να ενισχύσει τη σχολική μάθηση, γίνετε εθελοντές στη Βιβλιοθήκη της περιοχής σας και ελάτε να παίξουμε μαζί με τα παιδιά μας. 
      Ελάτε να προσφέρουμε συναρπαστικές εμπειρίες και συναισθήματα που θα δώσουν τη δυνατότητα σε μικρούς..αλλά και  μεγάλους να εκφραστούν, να απελευθερώσουν την ενέργειά τους και να διασκεδάσουν!
  Γιατί το παιχνίδι είναι η χαρά της ζωής!Σία Χαλικιά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου