Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Κορώνη Μεσσηνίας


το γραφικό λιμανάκι 
Η Κορώνη είναι μια μικρή παραλιακή πόλη που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα. Είναι χτισμένη δίπλα στη θάλασσα και γύρω από το γραφικό λιμανάκι της που είναι πάντα γεμάτο με  ιστιοφόρα και ψαροκάικα. 
Περιμετρικά του λιμανιού υπάρχουν  ταβερνάκια και καφετέριες. 
Η πόλη είναι γεμάτη σοκάκια...
Η πόλη είναι γεμάτη σοκάκια με παλιά διώροφα αρχοντικά σπίτια χτισμένα σύμφωνα με τομεσαιωνικό ρυθμό και μονώροφα με εξαίρετα δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής 
(με χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τα κρεμασμένα λουλούδια), πράγμα που συμβάλει στη γραφικότητά τηςΗ θέση της την έχει κάνει πολλές φορές στόχο κατακτητών από τα                                                          αρχαία χρόνια.
το κάστρο της Κορώνης
Έτσι στο ψηλότερο σημείο της χερσονήσου βρισκόταν η οχυρωμένη αρχαία ακρόπολη. 
Οι Βενετοί, εκτός από την ισχυρή οχύρωση, κατασκεύασαν και το κάστρο της Κορώνης. Στο κάστρο μπορεί να ανεβεί κανείς εύκολα ακολουθώντας τον δρόμο που περνάει μέσα από τα στενά καλντερίμια του οικισμού.
το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου
Στη βόρεια πλευρά θα βρει την κύρια είσοδο η οποία είναι διαμορφωμένη με μια μεγάλη τετράγωνη και οξυκόρυφη κατασκευή. Μέσα σ΄αυτό σήμερα υπάρχει το γυναικείο μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου. Υπάρχουν επίσης το νεκροταφείο και τα χαλάσματα των παλιών ερειπωμένων σπιτιών με
ψαροκάικα στο λιμάνι
εξαίρεση ορισμένων που έχουν συντηρηθεί και κατοικούνται ακόμα.
Στην πόλη μπορείτε επίσης να κάνετε μια επίσκεψη στο μουσείο όπου εκτίθενται ποικιλία από αγγεία, κίονες, κιονόκρανα και αρχαία νομίσματα από διάφορες εποχές της Αρχαίας Ελλάδας.

το κάστρο όπως φαίνεται από το λιμάνι



Ένα ακόμα «κομμάτι» της Πελοποννήσου, που πρέπει να επισκεφτείτε.
Σία Χαλικιά 












υ.γ.
σχετικά άρθρα:
-Μεθώνη Μεσσηνίας- Το κάστρο
 http://tokaino.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9.html
-27 λόγοι να επισκεφτείς την Κουρούτα
http://tokaino.blogspot.gr/2013/03/27.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου