Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ξέφρενο γέλιο στην παράσταση "Η κλήση σας είναι σε αναμονή"

H  Θεατρική ομάδα Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας  έχει ήδη ξεκινήσει τις παραστάσεις της, από το  προηγούμενο Σάββατο, και όποιος δεν έχει ακόμα παρακολουθήσει την παράστασή της καλό είναι να σπεύσει!
Η υπόθεση αναφέρεται σε μια παρέα νέων ανθρώπων που ζει σε μια μεγαλούπολη, χωρίς προσωπικό χρόνο, με σχέσεις περισσότερο στενές μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικού υπολογιστή απ’ ο,τι μεταξύ τους. Έχουν χάσει, όπως πολλοί συνάνθρωποί μας, την προσωπική επαφή και φοβούνται να βγουν από την ασφάλεια της απρόσωπης επικοινωνίας. Έχουν μάθει να λύνουν τα πάντα από μακριά και έχουν ξεχάσει πως είναι ένα πραγματικό άγγιγμα ή ένα γλυκό βλέμμα.
Όλα αυτά τα θέματα παρουσιάζονται μέσα από ξεχωριστούς διαλόγους, ξεκαρδιστικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, αλλά και στιγμές συγκίνησης.

Αυτό που με εξέπληξε ήταν η ευφάνταστη διασκευή και σκηνοθεσία του έργου από το Χάρη  Κότσιφα, που έμπλεξε όμορφα και αρμονικά τους ηθοποιούς τόσο πάνω στη σκηνή όσο και το ξεχωριστό τμήμα ραδιοφωνι-

κού σταθμού που είχε διαμορφωθεί κάτω στο χώρο των θεατών. Εντυπωσιακή ήταν δε και η εμφάνιση του ενός ρόλου σχεδόν ολοκληρωτικά σε βίντεο,  που έπαιζε ταυτόχρονα με τα δρώμενα της σκηνής και συμμετείχε σαν σε πραγματικό χρόνο. Η ιδέα αυτή ήταν του σκηνοθέτη της παράστασης και «εκτελέστηκε» άψογα από το Γιώργο Χαλικιά.
Προσωπικά  αγχώθηκα στο άκουσμα των 2 ωρών που θα διαρκούσε η παράσταση, κάτι που είδα και στα μάτια των γύρω μου. Το ξάφνιασμα ήταν όμως στο τέλος που αισθάνθηκα ότι πέρασε μόνο μια ώρα.  Είναι τόσο επικοινωνιακά τα παιδιά που παίζουν, που αισθάνεσαι κομμάτι του έργου.
Εγώ από την άλλη ντροπιάστηκα , μιας δεν μπορούσα να σταματήσω να γελάω δυνατά και να πετάω ατάκες συμπληρώνοντας όσα άκουγα.
Μην χάσετε αυτήν την παράστα
ση. Έχουμε όλοι μας ανάγκη από χαλάρωση και γέλιο, αλλά έχουμε και υποχρέωση να στηρίξουμε όλη αυτήν την όμορφη προσπάθεια των συμπολιτών μας.
Μην ξεχάσω να πω πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές!!
Σία Χαλικιά
Υ.γ.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση “…Η κλήση σας είναι σε αναμονή …” του Χαλ Σάλγουεν, σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα έως και την Κυριακή 8/2/2015 εκτός της Τρίτης. Ώρα έναρξης : 08:30 μμ.
Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ, φοιτητικά-παιδικά 3 ευρώ, ενώ για τα παιδιά του δημοτικού είναι δωρεάν.

σχετική ανάρτηση:  εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου