Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Το «Τιμολόγιο» στο 7ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ARTFOOLS στη Λάρισσα


Το «Τιμολόγιο», η πρώτη ταινία μικρού μήκους του Χαράλαμπου Κοντοπανάγου μετά το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών, το βραβείο κοινού Greek Film Lovers Odysseus Award στο 7ο London Greek Film Festival και το XI KO&Digital Festival Internacional de Cine Solidario της Βαρκελώνης, συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του 7ου Διεθνούς Κινηματογραφικου Φεστιβάλ ARTFOOLS στη Λάρισσα (27 Φεβ - 8 Μαρ).

Η Αμαλιάδα και ο Πύργος είναι ο καμβάς πάνω στον οποίο διαδραματίζεται η πορεία ενός γραφίστα στην οικονομική ανέχεια όταν τον προσεγγίζει ένας σκοτεινός επιχειρηματίας και του προτείνει να κόψει εικονικά τιμολόγια. 

Είναι η πρώτη δουλειά του Χαράλαμπου Κοντοπανάγου τόσο στο σενάριο όσο και στην σκηνοθεσία, που με τη βοήθεια πολλών ερασιτεχνών αλλά και τη συμμετοχή του βραβευμένου αμαλιαδίτη διευθυντή φωτογραφίας Γιώργου Παπανδρικόπουλου και ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιάννη Τσορτέκη, κατάφερε να προβληθεί και να βραβευτεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αξίζει να αναφερθεί πως το «Τιμολόγιο» αν και με υψηλό κόστος παραγωγής, γυρίστηκε με μηδενικό προϋπολογισμό, χωρίς καμία χρηματοδότηση, αλλά με μεγάλη συμμετοχή, προσφορά εξοπλισμού και εργασίας τόσο από φίλους του κινηματογράφου όσο και εμπόρων και καταστημάτων της πόλης, χωρίς την βοήθεια των
οποίων δεν θα μπορούσε να είχε επιτευχθεί η αρτιότητα του εγχειρήματος αυτού.

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Διονύσης Τσερεγκούνης, ο Γιάννης Τσορτέκης, η Ιωάννα Δελήπαλτα, η Ελένη Δημητριάδου και ο Γιώργος Μαρινόπουλος. Διεύθυνση Φωτογραφίας Γιώργος Παπανδρικόπουλος, Ηχοληψία Βαλάντης Τερζόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη Γιώργος Χαλικιάς.


Σελίδα στο Facebook  http://www.facebook.com/Timologio
σχετικές δημοσιεύσεις στο Καινό:
Διονύσης - Ιωάννα, οι πρωταγωνιστές του "Τιμολογίου"
-Τιμολόγιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου