Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας τυλιγμένη με "Ροζ φουλάρι"


Τη θεατρική παράσταση «Το ροζ φουλάρι» που ανεβάζει η θεατρική ομάδα «Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη» Αμαλιάδας, μπορούμε να παρακολουθήσουμε από το Σάββατο 3 Μαΐου στο  Λαζαράκειο Δημοτικό Μεγάρο Αμαλιάδας. Παραστάσεις θα δίδονται καθημερινά στις 9:00 μ.μ. , έως και τις 9 Μαΐου εκτός της Τρίτης (6/5).
Το έργο που επέλεξαν είναι μια αστυνομική κωμωδία της Γ. Χιόνη που εκτός από το γέλιο, δίνει μια ζωηρή και με πολύ χρώμα αναπαράσταση της κοινωνίας μας.Μετά από πολλές ώρες δουλειάς τα παιδιά ευελπιστούν να μοιραστούν μαζί μας  δύο περίπου ώρες γέλιου, ψυχαγωγίας και κεφιού. Γνωρίζοντας την πραγματικά δύσκολη αυτή τους προσπάθεια να προσθέσω ότι και όλες οι υπόλοιπες «εργασίες» που είναι απαραίτητες για να ανεβεί μια παράσταση όπως κοστούμια, σκηνικά, εξοπλισμοί κ.α. είναι αποτέλεσμα των δικών τους προσπαθειών.
Η Υπόθεση του Έργου
Πρόκειται για μια αστυνομική κωμωδία που προκαλεί αβίαστα το γέλιο των θεατών, ενώ παράλληλα θίγει με επίκαιρο και ευχάριστο τρόπο το θέμα των ανθρώπινων σχέσεων. Δυο κλέφτες, πηγαίνουν να κλέψουν τη βίλα του Ναυάρχου Επαμεινώντα Κομνηνού. Η χήρα γυναίκα του έχει φύγει για εκδρομή και αυτοί ανενόχλητοι ανεβαίνουν και στη σοφίτα για να κλέψουν. Εκεί όμως, που ετοιμάζονται με τα τελευταία κλοπιμαία να κατέβουν, επιστρέφει αιφνιδιαστικά η χήρα με τις φίλες της και ένα μέντιουμ, για να καλέσουν το πνεύμα του μακαρίτη. Ανεβαίνουν στη σοφίτα, γιατί εκεί είναι πιο δυνατό το «ενεργειακό πεδίο» και οι δύο κλέφτες κρύβονται. Κατά τη διάρκεια της πνευματιστικής συγκέντρωσης συμβαίνουν πολλά και το μέντιουμ είναι νεκρό. Οι κλέφτες αποκαλύπτονται και καταφτάνει ο Αστυνόμος Δαγκλής για να εξιχνιάσει την υπόθεση. Η αλήθεια θα βγει στην επιφάνεια καλυμμένη κάτω από ένα ροζ φουλάρι…
Διανομή ρόλων:
Περικλής (Πέρι) Γιαλαμάς:
Γιάννης Μπαρλέτης
Αντώνης Αντωνίου
Αριστομένης (Μένιος) Μπάμπουρας:
Νίκος Κώνστας
Νίκος Κώνστας
Ζηνοβία Κομνηνού:
Ελένη Σκορδίλη
Φωτεινή Μπαρλέτη
Μέλπω Καλούδη:
Σταυρούλα Μαρκοπούλου
Έλενα Χριστοπουλου
Νάνσυ Τσαουσίδου:
Ευτυχία Κυβρακίδου
Ναντίν Αλ Ιμάντι
Έρση Παπασκουφά:
Αθηνά Σταθάκη
Αθηνά Σταθάκη
Σαπφώ το Μέντιουμ:
Θεώνη Χριστοπούλου
Θεώνη Χριστοπούλου
Υπαστυνόμος Φάκας:
Θωμάς Μπαρλέτης
Θωμάς Μπαρλέτης
Αστυνόμος Δαγκλής:
Βασιλόπουλος Γιάννης
Βασιλόπουλος Γιάννης
Επαμεινώντας Κομνηνός:
Ηλίας Καπετανάκος
Μάκης Λούντζης




















Από εμάς δεν ζητάνε τίποτα παραπάνω από την στήριξή μας, με  τη συμμετοχή μας και την παρουσία μας σε αυτήν τους την πρώτη απόπειρα .
Σία Χαλικιά
Υ.Γ.:    Τη συνολική ευθύνη για την παράσταση αλλά και τη σκηνοθεσίας της έχει ο Χάρης Κότσιφας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου