Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ξεκινάει το 4ο Φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Αμαλιάδα





Το Κέντρο γαλλικής γλώσσας SAFARIS διοργανώνει για 4η  συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου στην Αμαλιάδα, ένας θεσμός που έχει αγαπήσει πολύ το κοινό που αρέσκεται στο καλό σινεμά.
Η 4η έκδοση του φεστιβάλ έρχεται να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει 4 πρόσφατες κινηματογραφικές παραγωγές μεγάλου μήκους, στα πλαίσια της συνεργασίας του Κέντρου γαλλικής γλώσσας SAFARIS με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και το Φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου. 





Που; 
Cine Cinema στην Αμαλιάδα, Αντωνίου Πετραλιά & Σμύρνης

Πότε;
Κάθε Δευτέρα από 10 έως και 31 Μαρτίου στις 22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Οι ταινίες:

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014
Έναρξη με την ταινία Χρώμα δέρματος: μελί  (Couleur de peau: miel) των
Jung & Laurent Boileau (FRANCE/BELGIUM, 2012), 1 ώρα και 15 λεπτά
Σκιτσογράφος, 42 ετών σύμφωνα με την οικογενειακή του κατάσταση, ο Jung προτιμάει να τοποθετεί τη γέννησή του στα 5 του χρόνια, όταν ένας αστυνομικός τον βρήκε να περιπλανιέται ολομόναχος στους δρόμους της Σεούλ. Είναι ένας από τους 200.000 Κορεάτες που δόθηκαν για υιοθεσία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο Jung αποφάσισε να επιστρέψει για πρώτη φορά στη νότια Κορέα για ν’ αναπνεύσει τον αέρα της γενέτειράς του, να πατήσει στα χώματα των προγόνων του, και πιθανόν να βρει τα ίχνη της βιολογικής του μητέρας. Το ταξίδι συμφιλίωσης με τις ρίζες του αλλά και με τον ίδιο –με τη μορφή ντοκιμαντέρ- οδηγεί τον χαρακτήρα μας να θυμηθεί το παιδί που ήταν κάποτε και το δύσκολο μονοπάτι που τον οδήγησε στην ενηλικίωση, μέχρι την στιγμή που συνάντησε την γυναίκα του, μια υιοθετημένη Κορεάτισσα. Το ταξίδι στον χρόνο –το παρόν του ταξιδιού και οι αναμνήσεις του παρελθόντος- τον ωθούν σιγά-σιγά να δεχτεί την ποικιλομορφία της ζωής του.



                                                                                                                                                                                                                                

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014
Νωρίς το πρωί (De bon matin) του Jean-Marc Moutout, 1 ώρα και 33 λεπτά
Είναι Δευτέρα πρωί και ο Paul Wertret πηγαίνει στη δουλειά του. Είναι υπεύθυνος διαχείρισης λογαριασμών σε μια τράπεζα. Φτάνει, όπως το συνηθίζει, ακριβώς στις 8 η ώρα, βγάζει ένα ρεβόλβερ και σκοτώνει δύο από τους προϊσταμένους του. Έπειτα κλείνεται μέσα στο γραφείο του. Όση ώρα περιμένει την αστυνομία να έρθει, ο Paul, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος, ξαναβλέπει κάποια κομμάτια της ζωής του καθώς και τα γεγονότα που τον οδήγησαν να διαπράξει το διπλό έγκλημα.












Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014
Michel Petrucciani του Michael Radford, 1 ώρα και 42 λεπτά
Παθιασμένος, ιδιοφυής, πλήρης, εραστής της ζωής και των γυναικών, ο Michel Petrucciani ήταν όλα ταυτόχρονα. Αλλά κυρίως απέδειξε ότι ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει το αναπόφευκτο. Υποφέροντας από την ασθένεια των εύθραυστων οστών, η οποία περιόρισε την ανάπτυξή του, ο Petrucciani αρνήθηκε να βυθιστεί στον πόνο, και έζησε με κίνητρο μια ακόρεστη όρεξη για τη ζωή και την τζαζ που τον κατάκλυζε. 














Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014
La Vierge, les Coptes et moi  του Namir Abdel Messeeh, 1 ώρα και 31 λεπτά
Ο Namir φεύγει για την πατρίδα του, την Αίγυπτο, με σκοπό να γυρίσει μια ταινία για τα θαυματουργά οράματα της Παναγίας στους κόλπους της κοπτικής χριστιανικής κοινότητας. Όπως λέει η μητέρα του «Άλλοι τη βλέπουν και άλλοι δεν τη βλέπουν. Ίσως υπάρχει ένα μήνυμα σε όλο αυτό.»Μεταξύ ντοκιμαντέρ, αυτοβιογραφίας και φαντασίας, μια εξαιρετική κωμωδία για τις ρίζες, τα πιστεύω… και το σινεμά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου