Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Χωρίζουμε λέμε...


Χωρίζουμε λέμε...
Είναι η νέα κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου, που παρουσιάζεται
από τη Θεατρική Ομάδα της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας
σε σκηνοθεσία Χάρη Κότσιφα. 

   Η υπόθεση του έργου αφορά ένα ζευγάρι το οποίο μέσα από την πίεση των καιρών οδηγείται σε κάποιο δικηγορικό γραφείο  για να πάρει διαζύγιο. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης των αιτίων, που οδήγησαν τη σχέση τους σε κρίση, ανακαλύπτουν στοιχεία της κοινής τους ζωής που είχαν ξεθωριάσει. Οι μάρτυρες προσθέτουν τη δική τους χιουμοριστική πινελιά οδηγώντας το ζευγάρι μέσα από θετικά και αρνητικά συναισθήματα να πάρει αποφάσεις για το μέλλον του.
 
 Το καυστικό κείμενο συνδυάζει πολιτικό σχολιασμό και κοινωνικό προβληματισμό με δυνατές δόσεις χιούμορ. Οι ατάκες που ακούγονται κάνουν τον κόσμο να τραντάζεται από τα γέλια, ενώ η παρουσία των μαρτύρων καθώς και η ποικιλομορφία των χαρακτήρων τους, μας ξαφνιάζουν και κρατούν το ενδιαφέρον μας ζωηρό. 
   
Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η ευχέρεια των παιδιών της ομάδας να ανταποκριθούν στον κάθε ρόλο με αξιοπρέπεια, κέφι και μεράκι που σε συνδυασμό με την πολλή δουλειά, κατάφεραν να αποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο το κείμενο και να αγγίξουν πολλές χορδές της ψυχής μας . Στο τέλος δε, όπου η παρουσία του παιδιού (το ζευγαριού) στη σκηνή δημιουργεί εναλλαγή συναισθημάτων και οδηγεί τους πρωταγωνιστες σε δυο εξαιρετικούς μονολόγους , αισθάνθηκα γύρω μου την απόλυτη ησυχία και έπιασα με την άκρη των ματιών μου, αρκετούς από το κοινό να έχουν συγκινηθεί. Η φράση ¨ονειρεύομαι να γίνω αυτός που ονειρεύτηκα¨ , ήρθε και ¨κούμπωσε¨ με την πίεση και το αδιέξοδο που βιώνει  κόσμος όλη αυτή την περίοδο.
 
 Κάτι που είναι σημαντικό και θέλω να το αναφέρω είναι το σκηνικό που σε κάνε να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε επαγγελματική παράσταση, καθώς και την όλη οργάνωση που δείχνει το δέσιμο και την καλή διάθεση όλων των παιδιών της ομάδας. Τα άτομα που δεν εμφανίστηκαν στην σκηνή ήταν όλα εκεί και βοηθούσαν σε όλα εξυπηρετώντας το κόσμο μέχρι στο να καθίσουν και στη θέση τους.
  Τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσετε θα την έχετε εως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου εκτός της Τρίτης 2 Φεβρουαρίου. Η ώρα έναρξης είναι 9:00 μ.μ. στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας φυσικά και η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 Ευρώ (Φοιτητικό-Παιδικό : 3 Ευρώ).
  


Από εμένα,
 φυσικά πολλά μπράβο σε όλους σας με την ευχή να έχετε το κέφι να συνεχίσετε την καλή δουλειά και τις επόμενες φορές! 
Σία Χαλικιά


Υ.γ.
Κρατήσεις Θέσεων: 6972 699 375


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου