Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Γελώντας με το αρσενικό!


Συνεχίζονται οι παραστάσεις της  Θεατρικής Ομάδας του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας, στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας με την παράσταση  "Αρσενικό και παλιά δαντέλα" .
Με αστείρευτο κέφι η ομάδα, που φέτος μας παρουσιάζει την 11η παράστασή της, κάνει και φέτος το καλύτερο δυνατό πάνω στη σκηνή.
Έκπληξη για μένα ήταν η εξέλιξη της ομάδας όχι μόνο στο θέμα της υποκριτικής αλλά και στη συνολική παρουσίασή τους. Έχουν προσέξει ιδιαίτερα το σκηνικό, τα κοστούμια ακόμα και την υποδοχή του κόσμου στην είσοδο. Σε αυτό το σημείο να σχολιάσω θετικά και το μακιγιάζ του Τάκη Σπηλιόπουλου ως χαρακωμένου «γκάνγκστερ» από τη Γωγώ Δανίκα.
Η παράσταση έχει σκηνοθετηθεί από τον Αλέξανδρο Μπουσδούκο και οι ρόλοι έχουν διανεμηθεί με μεγάλη  μαεστρία, ώστε ο καθένας να υποδύεται κάποιον που σχεδόν σε ξεγελάει ότι πρόκειται για τον ίδιο.
Το έργο είναι μαύρη κωμωδία, με αρκετές ατάκες και γρήγορη ροή που σε κρατάει σε εγρήγορση. Τρελοί, δολοφόνοι, γεροντοκόρες, αστυνομικοί και γιατροί μπλέκονται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις πολύ έξυπνα.
Η διανομή των ρόλων έχει ως εξής:
 θεία Κατίνα-  Αγγελική Ντίκου,
θεία Μπεμπέκα - Πίτσα Δημοπούλου,
 θεία Μάρθας- Πόπη Νίκα,
,πατήρ Νικόλαος- Κώστας Δρακούλης,
 ανιψιός Τάκης- Θοδωρής Δανίκας,
κα Αλεξίου από το φιλόπτωχο- Βιβή Χριστοπούλου,
κα Σπανού από το φιλόπτωχο - Βάσω Δεδότη,
ανιψιός Αλέκος- Αλέξανδρος Μπουσδούκος,
Ελένη-η Νατάσσα Ανδρέου,


κ. Λάμπρος- Τάσος Φραγκιάς,
ανιψιός Γιάννης- Τάκης Σπηλιόπουλος,
 Dr Einstein (χειρουργός) - Γιάννης Λυκούσης,
αστυνομικός Μάνος- Δημήτρης Γούβης,
αστυνομικός - Ειρήνη Δρακούλη και ο Κώστας Δρακούλης,
αστυνόμος Γκέκας- Γεράσιμος Λάβδας,
 κ. Καπόνης - Τάσος Φραγκιάς
και  οδηγός του διοικητή ο Γιώργος Κότσιφας. 

Από εμένα,
Πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα, τόσο σε αυτούς που φαίνονται στη σκηνή όσο και σε αυτούς που δεν φαίνονται, όπως τα παιδιά στον ήχο, το φωτισμό κτλ . Η παράσταση θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 14-3-2015 , οπότε σπεύστε! Το πρώτο καμπανάκι χτυπάει στις 8:45…

Σία Χαλικιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου