Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι


υλικά :
-1 κούπα ζάχαρη 
-1,5 κούπα ελαιόλαδο 
-3/4 της κούπας πετιμέζι 
-1 κοφτή κουταλιά σόδα 
-λίγη κανέλα 
-το χυμό ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού 
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

-1/3 της κούπας σουσάμι
-1/3 της κούπας ηλιόσπορους
-1/3 της κούπας σταφίδες
tips: 
-δεν χρειαζόμαστε μίξερ, τα ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ
-πρώτα βάζουμε τα υγρά, κοιτάξτε μη ρίξετε πρώτα το αλεύρι…
-μέσα στο χυμό διαλύουμε τη σόδα, αυτή θα φουσκώσει, οπότε να κρατάτε το ποτήρι πάνω από το μίγμα
-το αλεύρι είναι συνήθως ένα κιλό και κάτι, ανάλογα με το μέγεθος της κούπας ή του ποτηριού σας
-αν έχετε μούστο αντί για πετιμέζι, βάλετε 1 κούπα αντί για 3/4
-το σουσάμι, τον ηλιόσπορο και τις σταφίδες μπορείτε να τις παραλείψετε

Τα κουλουράκια αυτά δεν είναι ούτε μαλακά ούτε σκληρά, θα μπορούσαμε να τα πούμε «μέτρια».
Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ εύκολα , πολύ γρήγορα και πολύ πολύ νόστιμα.

Από εμένα καλή επιτυχία!

Σία Χαλικιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου