Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Ερωτόκριτος-Γέμισε η Ήλιδα με Κρήτη

«Ερωτόκριτος – Η επιστροφή» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης – αφιέρωμα που έγινε χθες βράδυ στο θέατρο της Αρχαίας Ήλιδας . Την διοργάνωση είχαν οι σχολικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Ζεύλας, Διονυσία Τουρκάκη και Γιώργος Σιακκής και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 11 δημοτικών σχολείων της περιοχής μας. Συγκεκριμένα παρακολουθήσαμε τους μαθητές του 1ου, 2ου, 4ου, 5ου και 6ου  δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας καθώς και τους  μαθητές των Δημοτικών σχολείων Αυγείου, Δουνέικων, Καρδαμά, Χαβαρίου, Ρουπακίου και Καβασίλων.
Παρακολουθήσαμε θεατρικά δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς που σχετίζονται με την ιστορία του Ερωτόκριτου του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Το όμορφο ήταν ότι τα παιδιά μαζί με τους δασκάλους τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το έργο όσο και την κρητική κουλτούρα και τους χορούς. Το ενθουσιώδες ήταν ότι κατάφεραν πολλές φορές να ξεσηκώσουν τον κόσμο με το κέφι τους , τις μαντινάδες τους και τις όμορφες φορεσιές τους. Ακόμα καλύτερο ήταν ότι ο κόσμος αποδέχτηκε το κάλεσμα των παιδιών και γέμισε ασφυκτικά το  θέατρο.
Το μόνο πράγμα που θα μπορούσα να αναφέρω ως αρνητικό  είναι πως η οργάνωση ήταν μάλλον κάπως ελλιπής και υπήρξαν αρκετά τεχνικά προβλήματα όσον αφορά τον ήχο και τη ροή του προγράμματος.
Εμείς πάντως χειροκροτήσαμε όλα τα παιδιά και τους θυμίζουμε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα τους σε κάθε δημιουργική προσπάθειά τους.         
                                                                                                                                                                           Σία Χαλικιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου