Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ξεκίνησε το 5o Μεσαιωνικό Διήμερο στο Κάστρο Χλεμούτσι


Στην εποχή του Μεσαίωνα και των ιπποτών ταξιδέψαμε όσοι βρεθήκαμε σήμερα Σάββατο 7 Ιουνίου στο Κάστρο Χλεμούτσι .
Ιππότες, πυργοδέσποινες, καβαλάρηδες, τοξότες μας ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή.
Το βράδυ οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την παρέλαση Ιπποτών στους δρόμους του Κάστρου, μία σειρά από Μεσαιωνικά Δρώμενα όπως ξιφομαχίες, επίδειξη τοξοβολίας, ομιλίες για την εποχή του Μεσαίωνα με, μεσαιωνικές αναπαραστάσεις, θεατρικά δρώμενα ,χοροί,
λαμπαδηφορία και πολλά άλλα.
Το πρωί της  Κυριακής η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιδιά, τα οποία θα συμμετέχουν στην εκδήλωση παίζοντας μεσαιωνικά παιχνίδια.
Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθουμε στα παιδιά μας την ιστορία του τόπου μας και να ταξιδέψουμε σε μια άλλη, πιο ρομανική εποχή.

Σία Χαλικιά

Υ.γ.
Η εκδήλωση είναι μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» και της Ομάδας Ιστορικών Αναβιώσεων «Ritter Hellas» ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή της ομάδας τοξοβολίας της ΑΕΛ (Αθλητικής Ένωσης Λεχαινών) και ο , το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν ο «Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Τόλκιν» και «Medieval Fusion Dance Show».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

Σάββατο 11:00 – 13:00
Παρέλαση ιπποτών στους δρόμους του Κάστρου προς το φρούριο Χλεμούτσι όπου θα γίνει γνωριμία με τους ιππότες και την ιστορία του κάστρου και της περιοχής, ξενάγηση στον χώρο.

Σάββατο 19:00 – 22:00
Παρέλαση ιπποτών προς το Χλεμούτσι όπου θα γίνουν ομιλίες για την περίοδο του Μεσαίωνα, σπαθασκίες, επίδειξη τοξοβολίας,

παρουσίαση μεσαιωνικών χορών και λαμπαδηφορία από το Χλεμούτσι στους δρόμους του Κάστρου.

Κυριακή 10:30 – 13:00 Μεσαιωνικά παιχνίδια για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου