Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Πώς θα νιώσει ο Θοδωρής όταν θα δει από κοντά τον Χάρη με τα μάτια του;




Έχουν ήδη ξεκινήσει με επιτυχία οι παραστάσεις της θεατρικής Ομάδα Εθελοντών Νέων Δήμου Ήλιδας «Αποχρώσεις» με το έργο «Είδα τον Χάρη με τα μάτια μου» . Οι παραστάσεις λάμβάνουν χώρα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο Αμαλιάδας καθημερινά στις 8:45 μ.μ. μέχρι τις 28 Απριλίου (εκτός από την Τρίτη 21 Απριλίου).

Για να δούμε , πώς αποφάσισαν τα παιδιά να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο έργο;

1. Πώς αποφάσισες φέτος να ασχοληθείς με ένα "κανονικό" θεατρικό έργο και δεν συνέχισες να γράφεις μόνος σου τα κείμενα;

Εδώ και 6 χρόνια τα έργα της ομάδας είναι δικά μου και είναι βασισμένα πάνω σε μικρά σατιρικά κειμενάκια. Αυτό που θέλαμε φέτος ήταν να  αλλάξουμε το ύφος και το στυλ του έργου που θα ανεβάζαμε , πράγμα το οποίο προσπάθησα, αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου, δεν το κατάφερα. Έτσι έψαξα να βρω ένα καλό έργο για την ομάδα μου.
Πιστεύω ότι αυτή η αλλαγή θα μας κάνει καλό γιατί δοκιμαζόμαστε και σε άλλα στυλ έργων και προχωράμε.

2. Πιστεύεις ότι οι δυσκολίες είναι περισσότερες τώρα;
Σαφώς! Τα δικά μου έργα είναι πιο εύκολα ακόμα και για να τα μάθουμε καθότι η γλώσσα  γραφής μου είναι απλή και καθημερινή. Το φετινό έργο είναι πολύ δύσκολο καθότι υπάρχουν μόλις 4 ηθοποιοί πάνω στην σκηνή  ενώ το έργο έχει δυο επίπεδα,  το κωμικό και το αισθηματικό.
Πρέπει επίσης να πω ότι είμαστε η πρώτη ομάδα που ανεβάζει αυτό το έργο μετά τον Χάρη Ρώμα καθότι το έργο αυτό είναι σύγχρονο. Γράφτηκε το 2012 και παιζόταν μέχρι το 2014.

3. Πώς έγινε η επαφή με τον κ. Ρώμα;
Ήμουν ανάμεσα σε δύο έργα,ένα αμερικάνικο και αυτό. Προσπαθώντας όμως να μάθω για τα δικαιώματα του έργου, βρήκα το τηλέφωνο του Χάρη Ρώμα ,  μιλήσαμε και με μεγάλη χαρά μας έδωσε το έργο αυτό δωρεάν, γιατί όπως είπε όλα τα έσοδα προορίζονται για φιλανθρωπικό σκοπό.

4. Διαβάσαμε ότι το διήμερο 27 και 28 Απριλίου θα παρευρεθεί στο θέατρο και ο σεναριογράφος του έργου κ. Χάρης Ρώμας . Σε αγχώνει ότι θα έρθει να παρακολουθήσει την παράσταση;
Σαφώς και με αγχώνει πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο.Δεν είναι και λίγο να σε κρίνει ο ίδιος ο δημιουργός του έργου..

5.Η πρεμιέρα έγινε. Θεωρείς ότι τώρα πια τα δύσκολα έφυγαν;
Αυτό είναι λίγο δύσκολο να το πω με σιγουριά γιατί πιστεύω ότι τις μέρες που θα είναι εδώ ο Χάρης Ρώμας θα είμαστε πολύ ποιο αγχωμένοι.

6.Τέλος πες μου τι πιστεύεις ότι θα προσφέρει αυτή η παράσταση στον κόσμο που θα έρθει να την παρακολουθήσει ;

Πρώτα απ’ όλα θα προσφέρει στον κόσμο πολύ γέλιο. Και έπειτα θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και δυο αληθινές ανθρώπινες σχέσεις που τις δοκιμάζονται από δυσκολίες και πάθη, όπως ο τζόγος , το αλκοόλ και οι φιλοδοξίες.
Το έργο  είναι μία κωμωδία καταστάσεων, με πολλά στοιχεία που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο καταξιωμένος ηθοποιός Χάρης Θεοφράστου, η μεγάλη καριέρα του οποίου έχει πάρει την κατιούσα. Παθιασμένος χαρτοπαίκτης, σαρκαστικός, αυστηρός, δύσκολος, πικραμένος, μισάνθρωπος. Είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του επίσης ηθοποιό Εύα Μπιρμπίλη, η οποία είναι όμορφη και εντυπωσιακή, με τη βοήθεια όμως των αισθητικών επεμβάσεων, που είναι η μανία της και είναι κυνηγός της νιότης. Στη ζωή της Εύας έχει μπει ο όμορφος  30ρης δικηγόρος Λάμπρος Νούνεσης, ο οποίος είναι έξυπνος, φιλόδοξος και λίγο αλαζών. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται η Φένια, νεαρή πεντικιουρίστα, που θέλει μετά μανίας να γίνει ηθοποιός, χαριτωμένη, χωρίς μόρφωση και κουλτούρα, ένας χείμαρρος αυθορμητισμού που «πνίγει» το Χάρη.

-Ευχαριστούμε πολύ Θοδωρή και καλή συνέχεια στην παράσταση!


Εκτός από τον Θοδωρή Δανίκα που σκηνοθετεί το έργο πρωταγωνιστούν η Κέλλυ Βλάχου, η Σταυρούλα Γάλαρη και ο Γιάννης Καρατζάς.
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5€ ενώ για φοιτητές, μαθητές και ανέργους είναι 3€.
Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως τα έσοδα θα διατεθούν ,όπως κάθε χρόνο, για φιλανθρωπικό σκοπό. Αξίζει λοιπόν η παρουσία μας!
Σία Χαλικιά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου