Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014

Παρακαλώ…Ας μείνει μεταξύ μας ….Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου  στο θέατρο Απόλλων  παρακολουθήσαμε  την  παράσταση  «Παρακαλώ ας μείνει μεταξύ μας»των Ρήγα- Αποστόλου σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν.
 Η Θεατρική Ομάδα «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»  αποτελούμενη από τους : Μαρία Μαντά, Πατρίτσια Κάββουρα, Σάκη Τσάμη, Γιώτα Πατρινού, Φανή Ζάγκλη, Φανή Δασκοπούλου, Λουί Ραμαροσόν, Διονύση Ζάγκλη, Αντιγόνη Μαρούντα και φυσικά το  Νίκο Λαϊνόπουλο , μας παρουσίασε μια κωμωδία, γεμάτη γέλιο, αυτοσαρκασμό, περιπέτεια και αγωνία, που καταφέρνει  με την πλούσια πλοκή της να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό.
Η παράσταση που περιγράφει τη ζωή του θεάτρου πίσω από το σανίδι, μας δίνει με κωμικοτραγικό τρόπο στιγμές από τις πρόβες , τις σκέψεις , τους προβληματισμούς και τα προβλήματα των ανθρώπων του. 
Tο έργο ήταν γεμάτο από επίκαιρες ατάκες, κωμικές καταστάσεις, χορό, τραγούδι, και γέλιο.
Την Κάτια (πρωταγωνίστρια του θεάτρου)  υποδύεται η Πατρίτσια Κάββουρα
, τη Μαρία Καραφώτη (επιχειρηματία του θεάτρου) η Φανή Δασκοπούλου, οι οποίες με το σκέρτσο τους γοήτευσαν, ενώ την  Κατιάνα (επιστήθια φίλη της Κάτιας) ενσάρκωσε η Γιώτα Πατρινού, που με το βιτριολικό της χιούμορ και το «ειρωνικό» της ύφος έρχονταν συχνά να τις προσγειώσει και να μας βάλει να σκεφτούμε και την άλλη την πιο πικρή πλευρά του έργου.
Ιδιαίτερη χαρά έδωσε στο κοινό, η επικοινωνία των ηθοποιών μαζί τους, ειδικά κατά την παρουσία της  αφηγήτριας  Μαρίας Μαντά ( η οποία κρατούσε και το ρόλο του αστυνομικού), με πιο ξεκαρδιστική στιγμή όταν ζητήθηκε από τους άνδρες του κοινού να βοηθήσουν στη μεταφορά του πτώματος του Γώγου. Όπου Γώγος, ο ζεν πρεμιέ της παράστασης και πέτρα του σκανδάλου , ο Νίκος Λαϊνόπουλος.
 Ο Λουί Ραμαροσόν και Διονύσης Ζάγκλης υποδύθηκαν  τους δύο θεατρικούς συγγραφείς , ο Σάκης Τσάμης το Γρηγόρη ( έναν ηθοποιό στο θίασο της Κάτιας), η Φανή Ζάγκλη την Ολυμπία (βοηθό σκηνοθέτη στο θίασο της Κάτιας) και η Αντιγόνη Μαρούντα τη ναζιάρα Λιζέτα (ερωμένη του Γιώργου). 
Εύστοχα και καυστικά ήταν και τα σχόλια των ηθοποιών τόσο για τις καταστάσεις του έργου όσο και για τους ίδιους τους ρόλους του, δίνοντάς μας μια διαφορετική άποψη για τα παρασκήνια και τους πρωταγωνιστές των θεαμάτων.
Στην όλη παρουσίαση εντύπωση έκανε ακόμα, το σκηνικό που επιμελήθηκε ο Άρης  Χρυσανθόπουλος, αλλά κα τα βιντεάκια που προβλήθηκαν, των οποίων την σκηνοθεσία έκανε ο Μπάμπης Κοντοπανάγος και τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιώργος Χαλικιάς και ο Αντώνης Χατζηνικολάου.
Σκοπός της κωμωδίας είναι το γέλιο και η χαλάρωση ώστε να ξεφεύγουμε για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά ταυτόχρονα να καυτηριάσει τα προβλήματα της επικαιρότητας, κάτι που αυτή η παράσταση το κατάφερε εύκολα!!!
Τα παιδιά θα είναι εκεί καθημερινά εκτός Δευτέρας και Τρίτης στις 9.30 έως και τις 9 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί δε ότι το εισιτήριο για τις ημέρες  Τετάρτη και Πέμπτη θα πέφτει από τα 8,0 στα 5,00 ευρώ.

Σία Χαλικιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου